KLM

KLM CuracaoKLM is van oudsher de belangrijkste vliegmaatschappij die op Curacao vliegt. Het heeft een zeer betrouwbare reputatie met goed onderhouden vliegtuigen.

<Website KLM – Ticketprijzen Curacao>

Schiphol is de thuishaven van KLM wat voor de passagier het voordeel heeft dat alle faciliteiten en services volledig aanwezig zijn op de luchthaven. Een eigen vertrekhal, goede servicepunten, en een goede incheckservice waarbij veel geautomatiseerd is zodat de passagier zo snel mogelijk geholpen kan worden. Zo zijn er nu bijvoorbeeld automatische bagage inleverpunten.

Dagelijkse vliegen naar Curacao

KLM biedt maar liefst 9 vluchten per week naar Curacao. Er is een vast vluchtschema. De vliegmaatschappij vliegt met een Boeing 747-400 op Curacao. Dit type vliegtuig heeft de hoogste kruissnelheid, en daardoor ook de kortste vliegtijd. Zonder tussenstop bedraagt de reistijd 9:35 uur. Beduidend korter dan bij de concurrenten.

Tussenstop

De meeste vluchten hebben wel een tussenstop op St. Maarten of op Aruba, waardoor de reistijd kan oplopen tot zo’n 11 tot 13 uur. Houdt daarom het vliegschema goed in de gaten wanneer je een zo kort mogelijk vlucht wenst.

Entertainment aan boord

De vliegtuigen zijn voorzien van een persoonlijk entertainment systeem voor elke passagier zodat deze kan kiezen tussen een groot aanbod van films, muziek en zelfs spelletjes tijdens de vlucht.

De ticketprijs is meestal wel hoger dan van concurrenten Arke en Air-Berlin, maar daarentegen is de service goed, is het entertainment systeem gratis, en wordt je gratis voorzien van drank (ook wijn en bier), ook in de goedkoopste economy klasse.

AIR FRANCE KLM groep

Sinds de fusie in 2004 maakt KLM deel uit van de AIR FRANCE KLM groep. KLM vormt de kern van de KLM Groep. Van die Groep maken onder meer ook de 100 procent dochters KLM Cityhopper, transavia.com en Martinair deel uit.